Германски съд решава съдбата на бившия каталунски лидер. Карлес Пучдемон

...
Германски съд решава съдбата на бившия каталунски лидер. Карлес Пучдемон
Коментари Харесай

Пучдемон се явява днес пред съда в Германия

Германски съд взема решение ориста на някогашния каталунски водач. Карлес Пучдемон може да бъде изместен в арест за лица, които подлежат на изгонване. Съдът, обаче, може да реши да го сложи и под домакински арест. Бившият каталунски водач беше арестуван през вчерашния ден на датската граница по силата на европейска заповед за арест. Задържането му провокира всеобщи митинги в Каталуния, оповестява Българска национална телевизия.

Карлес Пучдемон прекара нощта в арест в немската провинция Шлезвиг Холщайн. Германия има 60 дни да реши дали да го съобщи на испанските управляващи.

В родината си някогашният каталунски водач е търсен за протест и подстрекателство към безредици. Ако бъде приет за отговорен, Пучдемон може да получи 25-годишна присъда.

Задържането му провокира всеобщи митинги в Каталуния. Гневът на последователите на отделянето на региона още веднъж завладя улиците на Барселона. В демонстрацията се включиха над 50 000 души.

Демонстрацията мина от постройката на представителството на Европейската комисия до немското консулство.

Протестиращите замеряха служителите на реда с бутилки, яйца, железни предмети и боклуци. В отговор полицията употребява гумени патрони. При конфликтите са потърпевши 90 души. Задържани са петима.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР