Германски съд осъди на девет години и половина затвор сирийски

...
Германски съд осъди на девет години и половина затвор сирийски
Коментари Харесай

Осъдиха сириеца, разбунил германския град Кемниц

Германски съд осъди на девет години и половина затвор сирийски преселник, който през август предходната година намушка с нож смъртоносно гражданин на Кемниц и провокира всеобщи митинги на десни деятели, съобщи АП.

Окръжният съд в Кемниц, който по съображения за сигурност заседаваше в столицата на провинция Саксония - Дрезден, призна 24-годишния сириец за отговорен за ликвидиране и нанасяне на тежки телесни повреди. Присъдата е по-малка от желаното от прокуратурата наказване от 10 години затвор.

По време на целия развой обвиненият отхвърляше да е отговорен за закононарушението, а на мястото на случая не бяха открити следи от неговата ДНК. Затова специалистите не изключваха оправдателна присъда, за каквато упорстваха юристите на обвинения.

Вторият обвинен за закононарушението, който е от иракски генезис, към момента се търси с интернационална заповед за арест.

Престъплението беше осъществено в нощта против 26 август 2018 година след градския празник. Жертвата - 35-годишен гражданин на Кемниц - умря от раните си. Инцидентът провокира протестни акции и вълнения по улиците на източногерманския град.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР