Германски съд осъди днес 32-годишна германка на пет години затвор

...
Германски съд осъди днес 32-годишна германка на пет години затвор
Коментари Харесай

Съд вкара германка в затвора за 5 г. за принадлежност към Ислямска държава

Германски съд осъди през днешния ден 32-годишна германка на пет години затвор за принадлежност към терористичната организация " Ислямска страна ", съобщи ДПА.

Жената, разпозната единствено като Сабине С. в сходство с немското законодателство, приела исляма и отпътувала за завладените от " Ислямска страна " територии в Сирия и Ирак, където живяла от края на 2013 до август 2017 година, след което се върнала в Германия.

Жената била задържана в Баден-Баден в средата на предходната година. Тя съобщи пред съда в Щутгарт, че се е отказала от участието си в " Ислямска страна ".

В обвинителния акт се разказва по какъв начин тя се омъжила за войник на ИД, който не познавала, малко след идването си в Сирия, и живяла с него, като се грижела за семейството. Впоследствие той бил погубен в стълкновение, написа Българска телеграфна агенция.

Според прокуратурата Сабине С. възхвалявала живота под властта на " Ислямска страна " в няколко блога, като задачата й е била да вербува други хора.

Сабине С. съобщи пред съда, че желала да живее в сходство с ислямския закон, само че не и да взе участие в бойни дейности. Преди да замине за Близкия изток, тя живеела с бащата на двете си деца в Берлин, като приела исляма на 22 години. Според описа й тя се е радикализирала преди заминаването си, отбелязва ДПА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР