Германски милиардер и шеф на групата за търговия на дребно

...
Германски милиардер и шеф на групата за търговия на дребно
Коментари Харесай

Германски милиардер изчезна в Швейцарските Алпи

Германски милиардер и началник на групата за търговия на дребно „ Тенгелман “ е липсващ, до момента в който е карал ски в Швейцарските Алпи, заяви компанията му, въпреки че спасители още таят вяра да го открият, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Екипи за търсене на мястото вършат всичко допустимо “ да открият Карл-Ериван Хауб (58 г.), който не се прибрал от ски излет в събота, съобщи представител на компанията.

„ Брат ми е доста умел ски алпинист, тъй че макар миналото време ние не имаме вяра, че скоро ще бъде открит “, написал в писмо до чиновниците Кристиан Хауб, който дружно с Карл-Ериван ръководи „ Тенгелман “, заяви немският в. „ Ханделсблат “. „ Стискайте палци за бърдото разкриване на брат ми “, добавил той.

„ Семейството обезпечи неограничени запаси на избавителните екипи “, съобщи Адриано Фарве - началник на планинската избавителна работа в района Вале д`Аоста. Но уточни, че неприятното време, изключително от италианската част на планината затруднява напъните.

Хауб почнал спускането от височина 3800 метра край Малкия Матерхорн – връх, затрупан с хладилник, който е най-високото място в Европа, до което има кабинков въжен превоз.

Швейцарският в. „ Блик “ писа, че той упражнявал за годишното съревнование по планинско втурване на швейцарската войска, което е планувано за 17 април.

Групата „ Тенгелман “ има вериги от магазини за продажба на дребно и различен бизнес в Германия, в това число за евтини облекла и за усъвършенствания в домашното обзавеждане.

Нейният триумф сложи фамилията на 265-о място в класацията на „ Форбс “ за милиардерите по света със положение $6,4 милиарда, а в Германия те са 20-ти. През март тази година на 85-годишна възраст умря патриархът на семейството Ериван Хауб.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР