Германски компании, които развиват бизнес в Китай, се притесняват, че

...
Германски компании, които развиват бизнес в Китай, се притесняват, че
Коментари Харесай

Германски компании се притесняват от развитието на омикрон в Китай

Германски компании, които развиват бизнес в Китай, се тормозят, че разновидността на ковид омикрон ще провокира по-строги ограничения за блокиране от страна на Пекин, които биха могли да влошат проблемите с веригата за доставки, заяви Търговската камара на Асоциация на немските индустриални и търговски камари (АГИТК).

" Китайската тактика с целенасочени локдауни до момента беше доста ефикасна ", сподели в изявление за Reuters Йенс Хилдебранд, член на изпълнителния ръб на АГИТК в Китай. Но по-заразният вид може да оспори метода на китайските управляващи за нулев коронавирус, изключително откакто повече китайски жители ще пътуват в страната заради идния празничен сезон, сподели Хилдебранд. " Ще има доста пътувания макар предизвестията ", сподели той.
МВФ желае опазване на стопанската система
Международният валутен фонд (МВФ) пък прикани Китай да преоцени метода си за нулев коронавирус поради появяването на мощно заразния вид. Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева сподели, че тактиката, която включва затваряне на цели градове с милиони жители, от ден на ден се оказва тежест за вътрешната и международната стопанска система. " Критиката на МВФ не е напълно неоправдана ", счита Хилдебранд.

Но той добави, че Пекин евентуално ще се придържа към тактиката си, частично тъй като научните проучвания демонстрират, че китайските ваксини не са толкоз ефикасни против омикрон, колкото иРНК имунизациите в западните страни.
Реклама
Притесненията на АГИТК бяха подкрепени от Федерацията на немските промишлености (BDI). " Ако разновидността омикрон също се предава по-бързо и елементарно в Китай, това още веднъж може да се трансформира в спънка за световните вериги за доставки и да подклажда криза в някои браншове на немската промишленост ", сподели BDI в своята " Перспектива за световен напредък ", оповестена при започване на седмицата.

Тъй като Олимпийските игри стартират в Пекин идната седмица, хиляди чужденци ще влязат в страната и ще усилят риска от зараза от омикрон, което евентуално ще докара до по-строги блокирания, предизвести BDI. Това може да сложи нови провокации за производителите и експортьорите, както и за фирмите в края на веригата за доставки, се споделя в отчета. " Местата със усложнения на доставки евентуално ще бъдат съпроводени и от по-високи цени, което ще продължи да въздейства върху инфлацията ", считат от BDI. " По този метод развиването на пандемията на ковид в Китай съставлява риск за процеса на възобновяване на немската промишленост ", прибавят от федерацията.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР