Германски журналисти установиха, че оборудването не може да издържи на

...
Германски журналисти установиха, че оборудването не може да издържи на
Коментари Харесай

Spiegel: Какво става? Германските гаубици се скапаха в Украйна

Германски публицисти откриха, че оборудването не може да издържи на интензивно потребление на фронта, а ремонтът се усложнява от обстоятелството, че Украйна не разполага с нужните елементи за ремонт на немски гаубици.

Част от самоходните гаубици, които Германия даде като част от военно-техническата помощ на Украйна, са неизправни. Ремонтът на оборудването се усложнява от обстоятелството, че у нас е мъчно да се намерят нужните елементи за това съоръжение, написа Spiegel.

Изданието разяснява, че след доставката на общо 14 самоходни гаубици, Министерството на защитата не е съумяло да поръча в точния момент огромни пакети аварийни елементи, с цел да ремонтира постоянно оръжейните системи и да ги поддържа в редовност.

Следователно множеството от артилерийските системи, доставени от Германия, се нуждаят от ремонт заради интензивната интервенция на фронта от началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна.

Вярно е, че шест немски гаубици неотдавна бяха докарани в Литва за механически ремонт. Но защото нужните аварийни елементи за гаубиците не бяха налични нито в промишлеността, нито в Бундесвера, техниците трябваше да разглобят една от гаубиците и да я оставят за известно време в Литва.

Това е немска самоходна артилерийска установка, която е оборудвана със 155 мм оръдие с дължина 52 калибъра. Също по този начин оръжията имат навигационна система, автоматизирана система за ръководство на огъня, система за ръчно зареждане с боекомплект от 60 патрона. PzH 2000 е в положение да изстреля три изстрела за девет секунди или 10 изстрела за 56 секунди на разстояние до 30 км.

Една трета от немските гаубици PzH 2000 в Украйна се нуждаят от ремонт. Според публицисти по-рано самоходните оръдия Panzerhaubitze 2000 са били планувани да бъдат ремонтирани в Полша, само че е имало проблеми с това заради конкуренцията на производителите. Може би към този момент има опция.

Украинското издание Фокус написа още, че Украйна е получила първите немски гаубици Panzerhaubitze 2000 през втората половина на юни. ACS PzH 2000 стана шестият вид артилерия от 155-ти диаметър на въоръжение във въоръжените сили на Украйна.

Превод:

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР