Германски и френски служители по сигурността предупреждават за повишен риск

...
Германски и френски служители по сигурността предупреждават за повишен риск
Коментари Харесай

Европейски служители предупреждават за по-висок риск от терор през празничния сезон

Германски и френски чиновници по сигурността предизвестяват за нараснал риск от ислямистки терористични офанзиви по време на коледните празници и празниците Ханука от млади „ вълци самотници “, радикализирани от войната на Израел против Хамас.

„ Опасността е действителна и по-голяма, в сравнение с е била отдавна “, сподели в изказване Томас Халденванг, началник на Bundesverfassungsschutz (BfV), вътрешното разузнаване на Германия.

Длъжностни лица споделиха, че поддръжката, която Хамас в този момент получава от терористични организации като Ал Кайда и Ислямска страна, е забележителен фактор за нарасналото равнище на опасност.

Никола Лернер, началник на вътрешното разузнаване на Франция, DGSI, означи в изявление за Le Monde, че ИД обичайно „ има омерзение към националистически дела “ като тази на Хамас, само че в този момент интензивно приканва за взаимност със своите „ палестински братя “.

Европа се готви за принуждение, откогато Хамас стартира кърваво вилнение на 7 октомври и Израел отговори с бомбардиро...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР