Германски фермери, протестиращи срещу промените в селскостопанската политика, нарушиха трафика

...
Германски фермери, протестиращи срещу промените в селскостопанската политика, нарушиха трафика
Коментари Харесай

Фермерски протести с трактори предизвикаха хаос в Германия

Германски фермери, протестиращи против измененията в селскостопанската политика, нарушиха трафика на голям брой места в северната и източната част на страната, осведоми ДПА. 

В североизточната провинция Меленбург-Предна Померания блокираха със стотици трактори входове към автомагистралите. В окръг Клопенбург в северозападната провинция Долна Саксония главният път е блокиран от 40 машини. 

В Саксония по данни на полицията е възпрепятствано придвижването по няколко обходни пътя в региона на Дрезден, протестиращи се събират и по четири автомагистрали. 

В столицата Берлин в началото ситуацията беше спокойна в ранната заран, само че нощес трактори към този момент се бяха събрали пред Бранденбургската врата в центъра на града и поради предстоящата проява през целия ден ще бъде затворена близка пътна артерия. 

Германската фермерска асоциация прикани за седмица на протестни дейности против прекъсването на дотации за бранша. Основният проблем е отстъпката за дизеловото гориво за селскостопански цели и макар че държавното управление се отхвърли от незабавното ѝ унищожаване в интерес на поетапно стесняване, това не задоволи представителите на сектора. 

Вероятно сред интензитета на протестните дейности в обособените райони ще има обилни разлики. В Ерфурт се чака 900 трактора да се включат в главната проява на фермерите в Тюрингия. В Северна Германия град Хамбург предизвести за нарушавания в трафика, защото фермери от прилежащата провинция Шлезвиг-Холщайн възнамеряват протестни колони от няколко направления. 

В Долна Саксония се чака протестиращите да се насочат към Бремен. 

Целта на митингите е да окажат напън върху държавното управление на канцлера Олаф Шолц изцяло да се откаже от плануваните съкращения. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР