Германската верига за търговия на дребно Лидл (Lidl) обяви, че

...
Германската верига за търговия на дребно Лидл (Lidl) обяви, че
Коментари Харесай

Лидл“ Дания спира да продава тютюневи изделия през 2028 г.

Германската верига за търговия на дребно " Лидл " (Lidl) разгласи, че до края на 2028 година ще спре да продава тютюневи произведения в магазините си в Дания, съобщи ДПА.

Така тя ще стане първата комерсиална верига в страната с сходно ограничаване. Около една пета от цигарите към този момент са свалени от щандовете, показва компанията.

Първите магазини без тютюневи произведения ще отворят порти в северния град Хьоринг в четвъртък, като всички нови магазини на компанията в страната ще бъдат " свободни от тютюн ".

Инициативата е значима стъпка в посоката на „ бездимно “ бъдеще, съгласно един от основателите ѝ, заместител мениджъра по продажбите на " Лидл Дания " Халил Йехия Талеб.

По данни на Датското общество за битка с рака всяка година в страната умират по към 16 000 души вследствие на тютюнопушене.

Още от есента на 2021 година " Лидл " спря да продава тютюневи произведения в Нидерландия, а от 2024 година на супермаркетите в страната към този момент няма да е позволено да търгуват с цигари и други тютюневи артикули.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР