Германската външна министърка Аналена Бербок увери Украйна, че Германия ще

...
Германската външна министърка Аналена Бербок увери Украйна, че Германия ще
Коментари Харесай

Германия обещава подкрепа за Украйна още дълги години

Германската външна министърка Аналена Бербок увери Украйна, че Германия ще я поддържа във войната с Русия, в случай че е належащо, още дълги години, съобщи ДПА.

" За страдание, би трябвало да допуснем, че Украйна и идващото лято ще продължи да се нуждае от нови тежки оръжия, изпращани от приятелите ѝ ", сподели Бербок пред немския в. " Билд ам зонтаг ". " Украйна пази и нашата независимост, r нашия мир. И ние я поддържаме финансово и военно толкоз дълго, колкото е належащо. Точка ", сподели Бербок.

Министърката предизвести също, че войната " може да се проточи с години ", само че добави, че съветският президент Владимир Путин се е заблуждавал, в случай че е мислел, че  Украйна ще бъде победена за няколко седмици.

Бербок отбрани също по този начин позицията на Украйна за Кримския полуостров, който беше нелегално анексиран от Русия през 2014 година " Крим също принадлежи на Украйна. Светът в никакъв случай няма да признае анексията от 2014 година, която е в прорез с интернационалното право ", сподели министърката.

Тя предизвести германците да не се поддават на умората от войната шест месеца след началото й, само че призна, че в този момент хората " усещат последствията от енергийната война на Путин по джоба си ". " Социалното разделяне в Европа е част от войната на Путин. Трябва да го предотвратим. Пътят ще е сложен, само че той е част от нашата политическа отговорност да смекчим обществените несъответствия, произлизащи от високите цени на силата ", сподели министърката.

Бербок изрично отхвърли настояванията на някои политици в Германия Берлин да утвърди потреблението на газопровода " Северен поток-2 ", с цел да се разрешат доставки на по-големи размери съветски газ за отбягване на газова рецесия в Германия по-късно тази година, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР