Германската външна министърка Аналена Бербок увери Украйна, че Германия ще

...
Германската външна министърка Аналена Бербок увери Украйна, че Германия ще
Коментари Харесай

Украйна защитава и нашата свобода, нашия мир. И ние я подкрепяме финансово и военно толкова дълго, колкото е необходимо, заяви германската външна министърка

Германската външна министърка Аналена Бербок увери Украйна, че Германия ще я поддържа във войната с Русия, в случай че е належащо, още дълги години, съобщи ДПА.
 
" За страдание, би трябвало да допуснем, че Украйна и идващото лято ще продължи да се нуждае от нови тежки оръжия, изпращани от приятелите ѝ ", сподели Бербок пред немския в. " Билд ам зонтаг ". " Украйна пази и нашата независимост, нашия мир. И ние я поддържаме финансово и военно толкоз дълго, колкото е належащо. Точка ", сподели Бербок.
 
Министърката предизвести също, че войната " може да се проточи с години ", само че добави, че съветският президент Владимир Путин се е заблуждавал, в случай че е мислел, че  Украйна ще бъде победена за няколко седмици.
 
Бербок отбрани също по този начин позицията на Украйна за Кримския полуостров, който беше нелегално анексиран от Русия през 2014 година " Крим също принадлежи на Украйна. Светът в никакъв случай няма да признае анексията от 2014 година, която е в прорез с интернационалното право ", сподели министърката.

Тя предизвести германците да не се поддават на умората от войната шест месеца след началото й, само че призна, че в този момент хората " усещат последствията от енергийната война на Путин по джоба си ". " Социалното разделяне в Европа е част от войната на Путин. Трябва да го предотвратим. Пътят ще е сложен, само че той е част от нашата политическа отговорност да смекчим обществените несъответствия, произлизащи от високите цени на силата ", сподели министърката.
 
Бербок изрично отхвърли настояванията на някои политици в Германия Берлин да утвърди потреблението на газопровода " Северен поток-2 ", с цел да се разрешат доставки на по-големи размери съветски газ за отбягване на газова рецесия в Германия по-късно тази година.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР