Германската тунинг компания Alpina вече е собственост на BMW. Двете

...
Германската тунинг компания Alpina вече е собственост на BMW. Двете
Коментари Харесай

BMW купи една от най-големите тунинг компании

Германската тунинг компания Alpina към този момент е благосъстоятелност на BMW. Двете марки, чието съдействие датира от над 50 години подписаха съглашение съгласно което BMW ще влезе в тотално притежание на Alpina след 31 декември 2025 година.
`BMW

Тунинг студиото ще продължи да продава колите си в своите представителства, като същото се отнася за аксесоарите и частите, само че производството ще се реалокира в една от фабриките на BMW. Това в действителност няма да е толкоз ново, защото даже и сега колите се сглобяват във фабриката на баварците, преди да бъдат изпратени към финално сглобяване в цех на Alpina.

`BMW

Буркард Бовензипен основава Alpina през 1965 година и бързо печели славата си за това, че прави BMW-тата по-бързи и с по-добро държание. През 1970 година компанията реализира огромни триумфи в моторспорта, а през 1983 година е приета за независима марка. Още оттогава Alpina и BMW работят дружно и поддържат близки връзки, а за разлика от M Performance поделението на баварците, Alpina сe концентрира повече върху комбинацията сред разкош и държание на пътя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР