Германската тенис легенда Борис Бекер беше осъден на 2, 5

...
Германската тенис легенда Борис Бекер беше осъден на 2, 5
Коментари Харесай

 Германската легенда Борис Бекер влиза в затвора 


Германската тенис легенда Борис Бекер беше наказан на 2, 5 години затвор от английски съд, като ще прекара зад решетките половината от присъдата си.

По-рано този месец носителят на шест трофеи от Големия шлем бе приет за отговорен по 4 от 24-те обвинявания, повдигнати против него по отношение на оповестяването му в неплатежоспособност.

Бекер е наказан, тъй като е прикрил повече от 2, 5 милиона паунда при оповестяването на банкрут пред юни 2017, като ги е трансферирал на близки и родственици, а също така не е оповестил активи на стойност над 1 милион паунда. Адвокатите на трикратния първенец на Уимбълдън и някогашен номер 1 в света пробваха през днешния ден да го защитят, като оповестиха, че Бекер е понесъл съществени вреди от шума към делото, поради които към този момент няма да може да прави работата си и да изкарва пари.

“Призоваваме ви присъдата да бъде условна, тъй като той няма да може да работи и ще би трябвало да разчита на подаянията на другите, с цел да оцелее. Този развой разруши тотално кариерата му, репутацията му е съсипана”, обявиха юристите му, само че техните доводи не бяха признати от арбитър Дебора Тейлър. “Приемам унижението, което сте изпитали, само че не виждам признаци на покорност у вас”, съобщи арбитър Тейлър.

Бившият номер едно в света, който от 2012 година живее в Обединеното кралство, съобщи по време на правосъдния развой, почнал на 21 март, че към момента има “много” награди и сувенири от 15-те си години на корта, само че някои от тях са изчезнали. Той увери, че ще върне трофеите си, в случай че знае къде се намират. Сред деветте награди, които кредиторите биха желали да получат, са две от трите му купи от Уимбълдън, два трофея от Откритото състезание на Австралия и златният му олимпийски орден от 1992 година

Борис Бекер печели първия си шампионат от Големия шлем на тревата на Уимбълдън през 1985 година, едвам 17-годишен. Той към този момент е продал на търг част от премиите си за 700 000 паунда (840 000 евро), с цел да изплати някои от задълженията си. Прокуратурата го обвиняваше и в това, че не е заявил два парцела в Германия, както и дялове в апартамент в Лондон, и че е укрил заем в размер на 825 000 евро. Към момента на оповестяването му в неплатежоспособност задълженията на играча, спечелил 49 трофеи през 16-годишната си спортна кариера, се правят оценка на 50 млн. паунда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР