Германската технологична компания Robert Bosch обмисля сериозно разширяване на позициите

...
Германската технологична компания Robert Bosch обмисля сериозно разширяване на позициите
Коментари Харесай

От конкуренти до партньори - Bosch обмисля закупуването на Whirlpool

Германската софтуерна компания Robert Bosch обмисля съществено разширение на позициите си на пазара на домашен електроуреди. Ройтерс заяви, базирайки се на три самостоятелни източника, осведомени по въпроса, че инженеринговият колос обмисля даването на оферта за придобиването на съперника си на пазара в този сегмент Whirlpool.

Американската компания е с пазарна капитализация към 4,8 милиарда $, а сходна договорка би се наредила измежду най-значимите за немската индустриална група.

Ще има ли договорка?

Дали ще се стигне до публична оферта, към момента не е ясно. Източниците обаче настояват, че Bosch е в развой на диалози с консултанти по тематиката.
 Германският тръст Bosch закрива повече от 1000 работни места
Германският тръст Bosch закрива повече от 1000 работни места

Ще бъдат ли наранени и българските чиновници?

От двете страни побързаха да заявят, че не разясняват " пазарни клюки ". В резултат на информацията, обявена от Ройтерс обаче, акциите на американското сдружение нарастнаха с 12,7%.

През последните години Whirlpool минава през сериозен преход. Компанията пренасочи бизнеса си в Европа към сдружение, ръководено от турската Arcelik. Паралелно с това се отхвърли и от бизнеса си в Близкия изток и Африка.

Сериозно пазарно преимущество

Потенциалното усвояване на американската Whirlpool, собственик на марките Ariston, Hotpoint, Ignis и Privileg, идва в миг, когато водещият снабдител на съставни елементи за автомобилната промишленост Bosch търси придобивания, с цел да разшири портфолиото си с едра домакинска техника.

Реализирането на сходна договорка би трансформирала доста позицията на Bosch на пазара. Немската компания, известна със своите решения във високия ценови сегмент, би имала конкурентно преимущество и съответен отговор на дейната азиатска конкуренция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР