Германската служба за борба с прането на пари разследва 144

...
Германската служба за борба с прането на пари разследва 144
Коментари Харесай

Германската служба за борба с прането на париразследва 144 сигнала за Wirecard

Германската работа за битка с прането на пари проверява 144 сигнала за подозрителна активност, обвързвана със системата за електронни заплащания Wirecard, която разгласи банкрут във вихъра на финансов скандал, съобщи ДПА.

Разследването обгръща 102 сигнала за подозрителна активност и 42 други, уточни представител на ведомството.

Повечето сигнали за подозрителна активност са получени след 22 юни - деня, в който Wirecard призна неналичието на активи за 1,9 милиарда евро.

До този миг службата за битка с прането на пари е била получила единствено два сигнала за съмнения, свързани с активността й в битката с прането на пари и финансирането на тероризма.

Спешно ще бъдат въведени нови ограничения, с цел да се предотврати повтаряне на абсурда, уточни през днешния ден министърът на правораздаването Кристине Ламбрехт.

Германската работа за финансов контрол BaFin и инспекторите на Wirecard станаха обект на мощни рецензии поради абсурда, а финансовият министър Олаф Шолц разгласи през юли, че BaFin ще получи по-силни пълномощия да се намесва в сходни случаи.

Прокуратурата в Мюнхен, където бе централата на компанията, работи по хипотезата, че Wirecard е отчитала раздути облаги след 2015 година и проверява съмнения в проведена машинация. Първоначалните оценки дефинираха размера на загубите за банки и вложители на 3,2 милиарда евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР