Германската провинция Бавария поиска да продължи да експлоатира ядрени електроцентрали

...
Германската провинция Бавария поиска да продължи да експлоатира ядрени електроцентрали
Коментари Харесай

Германия затвори атомните си централи, Бавария поиска да продължи да използва ядрени мощности

Германската провинция Бавария изиска да продължи да експлоатира нуклеарни електроцентрали на лична отговорност. Това съобщи министър председателят на провинцията Маркус Зьодер.

Провинцията, където се намират доста от най-успешните производители експортьори в Германия, желае федералното държавно управление да промени закона за закриване на нуклеарната сила, с цел да разреши употребата на такива атомни електроцентрали под отговорността на страната, разясни Зьодер.

Докато рецесията не завърши и преходът към възобновими енергийни източници успее, ние би трябвало да използваме всяка форма на сила до края на десетилетието, добави той.

По думите му Бавария е подготвена да поеме тази отговорност, защото провинцията желае да бъде пионер в проучванията на нуклеарния синтез и да построи собствен личен проучвателен реактор.

Германия дръпна шалтера на последните си три атомни електроцентрали в събота, защото Берлин извършва проекта си за произвеждане на електрическа енергия от изцяло възобновими източници до 2035 година

Окончателното прекъсване, планувано за края на 2022 година, беше отсрочено предишното лято за тази година, откакто нахлуването на Москва в Украйна накара Германия да спре вноса на съветски изкопаеми горива и породи опасения по отношение на енергийната сигурност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР