Германската прокуратура съобщи, че е повдигнала обвинение срещу руски гражданин,

...
Германската прокуратура съобщи, че е повдигнала обвинение срещу руски гражданин,
Коментари Харесай

Германия обвини руски гражданин в предполагаем заговор за атентат

Германската прокуратура заяви, че е повдигнала обвиняване против съветски жител, обвинен в скрит план за осъществяване на екстремистки бомбен атентат на територията на Германия, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Негов хипотетичен съизвършител беше арестуван във Франция през 2017 година по отношение на различен случай.

На 31-годишния съветски жител с чеченски генезис Могомед-Али К., задържан през август предходната година, са били повдигнати обвинявания в подготовка на принудителен акт и правене на взривно устройство.

Руският жител е упрекнат, че през 2016 година е складирал експлозива триацетон трипероксид - ТАТП - в жилището си. Смята се, че по същото време той и хипотетичният му съизвършител Клеман Б. са се отказали от заговора си и са се разделили.
Петима тунизийци, свързани с атентатора от коледния базар в Берлин, са арестувани в Италия Спецчастите са разрушили терористична мрежа, за която има доказателства, че е била по отношение на Анис Амри
Според немската прокуратура двамата са поддържали контакт с тунизиеца Анис Амри, направил смъртоносното нахлуване против коледен базар в Берлин през декември 2016 година, само че не са били наясно с неговите проекти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР