Германската полиция потвърди днес, че е задържала заподозрян от България

...
Германската полиция потвърди днес, че е задържала заподозрян от България
Коментари Харесай

Германците потвърдиха задържането на заподозрения за убийството в Русе

Германската полиция удостовери през днешния ден, че е задържала обвинен от България по отношение на убийството на българската телевизионна журналистка Виктория Маринова. Заподозреният е арестуван в град Щаде в Северна Германия късно нощес, съобщи ДПА.

Прокуратурата в град Целе, също в северната провинция Долна Саксония, съобщи, че ревизира изискванията, изисквани за екстрадиция в България, и е внесла искане в районен съд за публична заповед за арест.
Според немските управляващи обвиненият е на 20 години. Българското министерство на вътрешните работи бе съобщило, че той е на 21 години, отбелязва ДПА.

Межудверемнно реакциите в Брюксел на закъсняха. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни поздрави българските управляващи за залавянето на обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. Поздравявам българските управляващи за бързината и точността в следствието, които доведоха до задържането на килъра, написа Таяни в Туитър. Той отбелязва, че подбудите на причинителя не са били свързани с работата на жертвата.

Искрено поздравявам първичните резултати от следствието на убийството на Виктория Маринова, написа в същата мрежа ръководителят на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер. Българските управляващи действаха бързо и дейно. Имаме цялостно доверие, че те ще обезпечат правдивост за фамилията и околните на Маринова, прибавя той.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по-рано през днешния ден също приветства задържането на обвинен за убийството. В публично изказване той уточни, че за това са помогнали бързите и дейни старания на премиера Бойко Борисов и на българските управляващи в тясно съдействие с правоприлагащите служби от другите страни в Европейски Съюз. Бързата реакция и взаимните старания демонстрират решимостта за реализиране на правдивост при такива позорни дейности, разяснява Юнкер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР