Германската полиция обискира днес имотите на руския олигарх Алишер Усманов.

...
Германската полиция обискира днес имотите на руския олигарх Алишер Усманов.
Коментари Харесай

Обискираха имотите на руски олигарх в Мюнхен

Германската полиция обискира през днешния ден парцелите на съветския олигарх Алишер Усманов. Приближеният на Владимир Путин олигарх има парцели в провинциите Бавария, Баден-Вюртемберг, Шлезвиг-Холщайн и Хамбург, посочи прокуратурата.

Разследващите обискираха общо 24 парцела на олигарха и още четирима души, заяви първо списание " Шпигел ".

Усманов живее през последните години основно в Бавария, само че сега не е в Германия, нито в Русия. Според полицията най-вероятно е в родния си Узбекистан.

Шейсет и девет годишният съветски милиардер, някогашен президент на Международната федерация по фехтовка, е обвинен, че е наредил недвижимите му парцели да бъдат следени от охранителна компания, въпреки да са включени в листата на глобите, наложени през февруари от Европейски Съюз като реакция на съветското настъпление в Украйна.

Плащайки на охранителната компания, Усманов нарушил възбраната да се разпорежда със замразени активи. Четирите други лица, чиито парцели са били претърсени, са обвинени, че са  съдействали на това нарушаване посредством даване на услугите за наблюдаване.

Освен това се подозира, че Усманов е направил данъчни злоупотреби в размер на 550 милиона евро, прибавя " Шпигел ", без това да е доказано от мюнхенската прокуратура.

Според списанието Усманов е подставено лице, употребявано от съветския президент за търговски покупко-продажби.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР