Германската полиция е задържала 28-годишен сириец във връзка с план

...
Германската полиция е задържала 28-годишен сириец във връзка с план
Коментари Харесай

Германската полиция предотврати терористичен акт

Германската полиция е задържала 28-годишен сириец по отношение на проект за потребление на самоделна бомба против цивилни цели, съобщи Агенция Франс Прес.

Полицията, която е арестувала мъжа в Хамбург, е претърсила и редица адреси в южния град Кемптен.

В интервенцията са взели участие към 250 служители на реда, които са иззели доказателства, в това число химически субстанции.

Разследването е концентрирано върху 28-годишния обвинен и неговия 24-годишен брат, оповестиха управляващите.

Мотивирани от " радикално-ислямистки и джихадистки убеждения ", двамата са обвинени в обмисляне на нахлуване със " самоделно взривно вещество ", ориентирано към " цивилни цели ".

Твърди се, че през последните седмици по-големият брат е употребявал " онлайн платформата „ eBay “ и други снабдители ", с цел да закупи съставките за изработката на взривни материали.

Смята се, че по-малкият му брат, който живее в Кемптен, е подкрепил планирането на хипотетичната офанзива.

На 28-годишния мъж към този момент са повдигнати обвинявания от немските съдилища за " финансиране на тероризъм ", заяви полицията.

През последните години ислямски екстремисти направиха няколко набези в Германия, като най-смъртоносното от тях беше направено с камион на коледния базар в Берлин през декември 2016 година, при което починаха 12 души.

Тунизийският нападател, несполучлив претендент за леговище, който стои зад случая през 2016 година, е бил последовател на джихадистката формация " Ислямска страна ".

В различен случай екстремист и брачната половинка му бяха вкарани в пандиза през 2020 година за обмисляне на нахлуване с биологична бомба в Германия със смъртоносната отрова рицин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР