Германската полиция е предотвратила терористичен акт срещу Берлинския полумаратон, който

...
Германската полиция е предотвратила терористичен акт срещу Берлинския полумаратон, който
Коментари Харесай

Предотвратиха кървава атака в Германия

Германската полиция е предотвратила терористичен акт против Берлинския полумаратон, който тази година се организира на 8 април, осведоми немското издание „ Ди Велт “ (Die Welt), представен от Агенция „ Фокус “.

Спецчастите на полицията са арестували четирима души ,

възнамерявали да извършат набези с хладни оръжия против участниците в спортното събитие и хората, пристигнали да го следят.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА В МЮНСТЕР В ГАЛЕРИЯТА НИ

Според изданието, измежду групата задържани има лице, което е директно обвързвано с кръговете на Анис Амри – тунизиецът, който извърши терористичното нахлуване от 19 декември 2016 година против коледния базар в Берлин. Жилището на един от четиримата е било претърсено от правоохранителните органи малко преди нападението на „ Брайтшайдплатц “.

Източник на изданието разкрива, че

главният обвинен по случая е разполагал с два ножа ,

с които е възнамерявал да извърши нападението. Лицето е било под наблюдаване на способените органи. Други детайлности обаче все още не се оповестяват.

Атаката евентуално щеше да бъде извънредно кървава. Около 32 хиляди души са в центъра на града за 38-то издание на Берлинския полумаратон – рекорден брой участници. Топлото пролетно време също е привлякло доста фенове, акцентират от изданието.

Повишени равнища на сигурност са разпоредени в цяла Германия след нещастието от събота в Мюнстер, където микробус се вряза в масите на заведение в центъра на града. Загинали са трима души, а ранените са сред 20 и 30. Местната полиция осведоми, че водачът на камиона се е самоубил с огнестрелно оръжие след офанзивата, а съгласно медиите той е 48-годишен немец, който страдал от душевен проблеми. Тази информация към този момент не е доказана.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР