Германската полиция арестува шефа на отдела за разработка на двигатели

...
Германската полиция арестува шефа на отдела за разработка на двигатели
Коментари Харесай

Скандал в Порше! Шефът на двигателите фалшифицирал данни за вредните емисии

Германската полиция арестува шефа на отдела за разработка на мотори в Porsche – Йорг Кернер, по съмнения в присъединяване във имитация на данните за равнищата на нездравословните излъчвания. Според прокуратурата, има заплаха инженерът да се укрие от правораздаването и да избяга от страната, оповестява Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Обвинения в шикалкавене и лъжлива реклама на дизеловите мотори са повдигнати и на ръководителя на отдела за проучвания и разработки Майкъл Щайнер, както и на още един чиновник на Porsche, чието име не се оповестява. По мнение на проверяващите, те също са знаели, че моторите на компанията не дават отговор на екологичните правила.
Още през есента на 2017 година полицията задържа и едит членовета на Управителния съвет на Porsche – Волфганг Хатц. Тогава бяха извършени и редица обиски в офисите на производителя на спортни коли, само че нередности не бяха открити. Самият Хатц напусна поста си, като получи обезщетение от компанията в размера на 14 млн. евро.

В момента екологичната организация Deutsche Umwelthilfe съди Porsche за 110 млн. евро за манипулирането на индикаторите на дизеловите мотори. Самата компания изтегли в сервизите си 22 000 бройки от всъдехода Cayenne с 3,0-литров дизел за препрограмиране на моторите.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР