Германската полиция арестува жена, обвинена, че е ръководител на крайнодясно

...
Германската полиция арестува жена, обвинена, че е ръководител на крайнодясно
Коментари Харесай

Анти-локдаун група планирала да отвлече здравния министър на Германия

Германската полиция арестува жена, упрекната, че е началник на крайнодясно анти-локдаун група, която възнамерявала да отвлече министъра на опазването на здравето .

Заговорът беше оголен по-рано тази година, когато полицията арестува четирима мъже, упрекнати в " подготовка на набези с експлозиви и други актове на принуждение " , както и в скрит план за похищение на здравния министър Карл Лаутербах .

Сега следователите са арестували пети обвинен, назван като Елизабет Р. Смята се, че е отговаряла за планирането на интервенцията , оповестиха от прокуратурата.

Тя е упрекната, че се е включила към екстремистка група, която отхвърля демократичните институции на Германия и се опълчва изрично на ограниченията срещу COVID-19 на държавното управление.

Основната цел на групата е била " предизвикателство на условия, сходни на революция, в Германия и по този метод в последна сметка да се стигне до събаряне на федералното държавно управление и парламентарната народна власт ", обявиха прокурорите.

Твърди се, че групата е възнамерявала да реализира тази цел, като унищожи енергийни уреди, с цел да провокира спиране на електрозахранването в цялата страна , съобщи Агенция Франс Прес.

Освен това Лаутербах " е трябвало да бъде похитен, като при нужда бъдат убити охранителите му ", настояват прокурорите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР