Германската министърка на външните работи Аналена Бербок призова повече жени

...
Германската министърка на външните работи Аналена Бербок призова повече жени
Коментари Харесай

Бербок: Повече жени трябва да участват в решаването на конфликти

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок прикани повече дами да вземат участие в решаването на интернационалните рецесии и спорове. Бербок като това на среща, отдадена на феминистката външна политика, в монголската столица Уланбатар, съобщи ДПА.

" Нито едно общество на Земята не може да бъде сполучливо, в случай че изключва половината от популацията си ", съобщи тя.

Срещата на дамите министри на външните работи от Азия, Африка и Европа е отдадена на ролята на дамите за поощряване на мира и сигурността. 

" Трябва да се организираме по-добре, с цел да си сътрудничим, само че и с цел да се учим един от различен ", сподели Бербок. 

Според нея да се приказва за универсалните права на индивида значи да се приказва и за правата на дамите, което е " в сходство с трите " R " - права, посланичество и запаси (от британски - Rights, Representation, Resources). И до момента в който тези три " R " не се извършват по този начин, както се извършват за мъжете, нещо в обществото не е наред ".

С концепцията за феминистка външна политика Бербок възнамерява да включи дамите по-видимо в механизмите за разрешаване на спорове при интернационалните рецесии, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР