Германската министърка на прехраната и земеделието Юлия Кльокнер стана обект

...
Германската министърка на прехраната и земеделието Юлия Кльокнер стана обект
Коментари Харесай

Критики към министърка от партията на Меркел заради видео, рекламиращо Нестле

Германската министърка на прехраната и земеделието Юлия Кльокнер стана обект на възходящи рецензии поради видео, възхваляващо компанията "Нестле ".

Организация, защитаваща ползите на потребителите на хранителни артикули, упрекна през днешния ден нейното министерство, че се подмазва на огромни хранителни компании, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Във видеото Кльокнер се появява дружно с шефа на немския клон на "Нестле " и сипе похвали за мощния хранителен конгломерат, че обновява продуктите си, с цел да понижи наличието на захари и мазнини в тях.

"Нестле, изключително в региона на детските храни, предлага напълно небалансирани, прекомерно подсладени неща ", сподели шефът на организацията "Фудуоч " Мартин Рюкер по телевизия А Ер Де. - "Не чаках един министър да намира общ език с ползите на компании в такова състояние ", означи той.

Над 14 милиона гледания в YouTube записва сериозното мнение на 26-годишен ползвател, наименуван Рецо, който пръв притегли публичното внимание към противоречивото видео на министерството. Той писа, че в случай че би качил на страницата си сходно видео, наложително би трябвало да го маркира като реклама.

Последваха отзиви и от други потребителски организации, опозиционни политици и даже от хора от личната партия на Кльокнер - ХДС на канцлерката Ангела Меркел, че видеото си е чиста проба реклама на швейцарската компания "Нестле ".

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР