Германската крайнодясна партия Алтернатива за Германия бе разкритикувана от социалдемократите,

...
Германската крайнодясна партия Алтернатива за Германия бе разкритикувана от социалдемократите,
Коментари Харесай

Критикуват Алтернатива за Германия, че използва името на Вили Бранд

Германската крайнодясна партия " Алтернатива за Германия " бе разкритикувана от социалдемократите, че употребява Вили Бранд в политическата си акция, съобщи ДПА.

" Препратките към Вили Бранд са една огромна корист и са просто неприлични ", сподели пред вестник " Тагесшпигел " Волфганг Тирсе, член на Германската социалдемократическа партия, който седем години бе ръководител на Бундестага.

" Алтернатива за Германия ", която е с антиимигрантска платформа, употребява лика на някогашния канцлер на Федерална република Германия и знакова фигура за левицата Бранд, а също по този начин и фамозния му девиз " Осмелете се за повече народна власт ", с който той се обърна към Бундестага при встъпването си в служба като канцлер през 1969 година

" Алтернатива за Германия " бе разкритикувана и за това, че употребява лозунгите " Ние сме народът ", " Революция 2.0 " и " Нека доведем революцията до дъно ", свързвани с мирното продемократично придвижване, което докара до рухването от власт на комунистическото държавно управление на Източна Германия през 1989 година

Партията, огромна част от чиито поддръжници са в източната част на Германия, оправда използването на тези лозунги в акцията си за районните избори в провинциите Бранденбург и Долна Саксония на 1 септември с аргумента, че очакванията на жителите на източните провинции (които в миналото бяха част от Източна Германия), свързани с обединяването на Германия, не са се оправдали.

" Да поставяш знак за тъждество сред днешната Федерална република Германия и тогавашната Източна Германия е невъобразимо банален прочит на Източна Германия ", споделя Тирсе, който е отраснал в Източна Германия.

Вили Бранд бе водач на Германската социалдемократическа партия от 1964 до 1987 година Той бе канцлер на Западна Германия от 1969 до 1974 година и се отдръпна, откакто стана ясно, че един от основните му помощници е сътрудник на Източна Германия.

Бранд бе почетен през 1971 година с Нобеловата премия за мир поради напъните си за възстановяване на връзките сред двете Германии, отбелязва ДПА. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР