Германската консервативна опозиция ХДС/ХСС увеличава натиска върху коалиционното правителство на

...
Германската консервативна опозиция ХДС/ХСС увеличава натиска върху коалиционното правителство на
Коментари Харесай

Германските опозиционни консерватори настояват за вот на доверие на правителството

Германската консервативна съпротива ХДС/ХСС усилва натиска върху съдружното държавно управление на канцлера социалдемократ Олаф Шолц в бюджетната рецесия, оповестява ДПА.

Генералният секретар на Християндемократическия съюз Карстен Линеман прикани канцлера Шолц от ръководещата Германска социалдемократическа партия (ГСДП) да свика избор на доверие. „ Мисля, че би било по-добре канцлерът да сложи въпроса за доверието пред немския Бундестаг “, сподели нощес Линеман по телевизия Цет Де Еф.

В писмо секретарят на парламентарната група на ХДС/ХСС Торстен Фрай прикани председателката на Бундестага Барбел Бас да се намеси в актуалната обстановка.

Вчера стана известно, че управлението на парламентарната група на ГСДП към този момент не счита, че тази година е допустимо приемането на решение на Бундестага за бюджета за 2024 година

Линеман сподели в ефира на Цет Де Еф, че в случай че Шолц завоюва вота на доверие, съдружното държавно управление ще би трябвало да направи проект за идващите две години. " Така не може да продължава ", сподели той и добави, че в случай че, въпреки това, кабинетът загуби доверие, жителите ще би трябвало да вземат решение за нов старт. " Нуждаем се от почтеност в този момент. Тази страна не може да си разреши да продължава по този начин две години ", написа Българска телеграфна агенция.

Генералният секретар на ГСДП Кевин Кунерт сподели в предаването, че е сигурен, че Шолц се употребява с доверието на всички елементи на съдружното държавно управление.

Канцлерът, вицеканцлерът Роберт Хабек (от „ Зелените “) и министърът на финансите Кристиан Линднер от Свободната демократическа партия се борят да запълнят дупка от 17 милиарда евро (18,35 милиарда долара) в бюджета за 2024 година. Причина за това беше основно решение на Федералния парламентарен съд по въпроса за бюджета.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР