Германската компания Volkswagen обяви, че планира да представи нови 10

...
Германската компания Volkswagen обяви, че планира да представи нови 10
Коментари Харесай

VW губи пазарен дял в Китай, отговаря с 10 нови е-модела до 2026

Германската компания Volkswagen разгласи, че възнамерява да показа нови 10 модела електрически транспортни средства до 2026 година и че остава ангажирана с Китай, където одобрените задгранични марки губят позиции в конкуренцията с някои локални съперници.    " Като VW ние оставаме твърдо ангажирани с Китай. Нашият водещ принцип е развиване в Китай и за Китай с цялостна скорост ", декларира Томас Шафер, основен изпълнителен шеф на VW Passenger Cars, по време на автомобилното ревю в Шанхай, представен от Reuters.    Volkswagen, най-продаваната марка за пътнически коли в Китай от десетилетия, е измежду класическите задгранични автомобилни марки, чиито дялове на най-големия авто пазар в света се свиват.    Причината за това е изоставането в стартирането на нови модели електрически коли. За 2022 година продажбите на Volkswagen са намалели с 3,6% и доближават 3,18 млн. автомобила.   

През февруари китайският производител на електрически автомобили BYD изпревари колоса в автомобилостроенето, трансформирайки се в най-продаваната марка леки коли в Китай за втори следващ месец. 
В резултат на това оттегляне по-рано тази година VW разгласи, че има за цел да форсира времето за стартиране на пазара на нови модели от 4 до 2,5 години, колкото е междинния интервал за китайските производители. За задачата компанията ще се стреми да локализира в по-голяма степен научноизследователската и развойната си активност за китайските модели.    Шафер показва, че компанията влага доста дружно с китайските си сътрудници в проектирането, производството, както и в научноизследователската и развойната активност.   Китайският пазар за китайските брандове    “Китайският авто пазар, най-големият в света, ускорено се насочва към електрическо бъдеще, оставяйки одобрени международни марки в задънена улица. Най-голямата смяна на него сега е, че марките, създадени в Китай, са водещи в основни сегменти, а възходът им се дължи на новите модели с електрическо задвижване, които печелят дял и вкъщи, и в чужбина ”, показва в собствен разбор Reuters.    Най-големият печеливш от тази преориентация на потребителите, както стана ясно към този момент, е BYD. Продажбите на компанията в Китай са се нараснали с съвсем 69% тази година, което й обезпечава 11% дял от общия пазар на коли, изпреварвайки по този метод освен Volkswagen, само че и Toyota, съгласно разбор на данните за продажбите в страната, представен от осведомителната организация.   

Като цяло продажбите на леки коли в Китай са намалели с 13% през първото тримесечие, сочат данни на Китайската асоциация за леки коли, само че тези на електрически автомобили и хибриди с опция за включване към електрическата мрежа - област, в която китайските автомобилни производители, водени от BYD, към този момент преобладават, са се нараснали с 22%. Продажбите на коли с мотори с вътрешно горене са намалели с съвсем същия %. 
Резултатът - двоен удар за компании като Volkswagen, General Motors, Honda и Nissan, които губят както продажби, по този начин и пазарен дял.    Още повече, че над 40 автомобилни марки последваха Tesla, като понижиха цените на електрическите транспортни средства от януари насам, въвлечени в ценова война, която поддържа продажбите на електрически транспортни средства и хибриди, само че понижава рентабилността на цялата промишленост, изясняват анализатори пред осведомителната организация.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР