Германската компания Uniper отчете загуба от 40 милиарда евро, тъй

...
Германската компания Uniper отчете загуба от 40 милиарда евро, тъй
Коментари Харесай

Унипер, която избра Газпром, отчете загуба от 40 млрд. евро

Германската компания Uniper регистрира загуба от 40 милиарда евро, защото дейностите на Русия за ограничение на доставките на газ тласнаха енергийната група, която скоро ще бъде национализирана, до една от най-големите загуби в корпоративната история, написа БНР. 

През първите девет месеца на годината Uniper регистрира чиста загуба от 40,4 милиарда евро, откакто година по-рано загубата беше в размер на едвам 4,7 милиарда евро. В същото време приходите на енергийната компания се усилиха съвсем тройно до 213 милиарда  евро по отношение на 78 милиарда евро за същия интервал на 2021 година

Само в границите на третото тримесечие Uniper регистрира загуба от съвсем 28 милиарда евро.

Стремително растящата цена на газа, породена от нахлуването на Русия в Украйна и последвалите наказания от страна на западните страни, хвърли Uniper в рецесия и накара Берлин да национализира енергийната група.

Uniper, която в миналото беше най-големият вносител на съветски газ в Европа, беше усложнен от това, че трябваше да купува по-скъп газ на спот пазара, откакто Москва спря доставките.

От компанията обявиха, че чистата ѝ загуба за деветмесечния интервал е " изострена от признаването на предстоящи загуби от доставката на заместващи размери газ ".

Загубата в размер на 40,4 милиарда евро се състои от " почти 10 милиарда евро осъществени разноски за размери за замяна и почти 31 милиарда евро предстоящи бъдещи загуби от резултатите на оценката върху дериватите и натрупването на хранителни запаси, свързани с рестриктивните мерки на съветския газ ", уточни Uniper.

Групата също по този начин съобщи, че " работи върху особено решение за Uniper взаимно с немското федерално държавно управление ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР