Германската компания постъпи мъдро, когато изостави своята архитектурна идея Силата

...
Германската компания постъпи мъдро, когато изостави своята архитектурна идея Силата
Коментари Харесай

BMW подготвя най-евтините си електромобили i1 и i2, които ще са с предно предаване

Германската компания постъпи умно, когато изостави своята архитектурна концепция „ Силата на избора “ за единна платформа, която да служи, както за мотори с вътрешно горене, по този начин и за електрически автомобили, и стартира да развива платформата Neue Klasse. По този метод BMW има опцията да предложи много богат избор от електрически коли с огромно многообразие от вариации на задвижване. По-рано марката заяви, че основаните на Neue Klasse купе и кабриолет BMW i4 ще бъдат пуснати през 2028 година, само че в този момент научихме, че i1 и i2 също са на път да станат всеобщи. Те ще са най-евтините електрически автомобили на марката и ще се появят на пазара през 2027 година.

Двете BMW-та с кодови имена NB0 и NB8 ще имат напълно електрическо задвижване. Това ще бъдат обособени електрически модели. Варианти на тези коли, само че с мотор с вътрешно горене също ще има, само че те ще бъдат построени на архитектурата FAAR. Обозначението " NB " в техните кодове на шасито значи, че ще бъдат с предно предаване. А колите, обозначени с „ NA “, ще получат система за задвижване на задните колела със същата архитектура. Но Neue Klasse е универсална платформа, която може да предложи безусловно всевъзможни електрически силови трактове.

BMW наподобява счита, че бъдещите клиенти на i1 и i2 ще са по-заинтересувани с динамичността и чувството на системата за задвижване на предните колела. Ако това се окаже по този начин, тогава представянето на евтините електрически автомобили с тази съответна скица на задвижване ще се окаже най-хубавият ход. Отбелязва се още, че когато излезе електрическата версия на i1 - тя евентуално ще бъде хечбек, а i2 би трябвало да се роди като гран купе. По отношение на цената се знае единствено, че двата нови модела би трябвало да бъдат най-достъпните електрически коли в моделната гама на марката. От двата електрическия автомобил i1 би трябвало да бъде първият, който ще дебютира през ноември 2027 година, до момента в който i2 ще дойде малко по-късно през юли 2028 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР