Германската компания Бионтех, която разработи авангардната ваксина срещу COVID-19 с

...
Германската компания Бионтех, която разработи авангардната ваксина срещу COVID-19 с
Коментари Харесай

Тестват ваксина срещу рак във Великобритания

Германската компания " Бионтех ", която създаде авангардната ваксина против COVID-19 с иРНК технология, ще извърши клинични тествания на сходна ваксина против рак във Англия , заяви Агенция Франс Прес.

Целта е до 10 000 пациенти да бъдат подложени на персонализирана противоракова имунотерапия въз основата на иРНК до 2030 година, посочи " Бионтех ".

Проектът е по съглашение с английското държавно управление за " имунотерапии против рак, ваксини против инфекциозни заболявания и разширение на наличието на " Бионтех " във Англия. 

Германската лаборатория ще отвори също нов център за проучвания и разработки, в който ще работят към 70 души в Кеймбридж. Регионалната й централа ще бъде в Лондон.

" Нашата цел е да ускорим създаването на имунотерапии и ваксини благодарение на технологии, които изследваме от повече от 20 години ", споделя Угур Шахин, основен изпълнителен шеф и съосновател на " Бионтех ".

Компанията, която закупи интернационална популярност с откриването на една от първите ваксини против COVID-19, основана взаимно с американската компания " Пфайзер ", работи върху нови ваксини и лекувания за рак, малария, херпес и туберкулоза и други

" Споразумението значи, че пациентите с онкологични болести ще имат ранен достъп до тествания, изследващи персонализирани лечения с и-РНК ", се споделя в настрана изказване на Министерството на здравеопазването на Англия.

Изпитанията могат да стартират още през есента на 2023 година
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР