Германската компания BioNTech“ заяви, че предварителното проучване показва, че нейната

...
Германската компания BioNTech“ заяви, че предварителното проучване показва, че нейната
Коментари Харесай

„BioNTech“: Ваксината ни неутрализира новите щамове на коронавируса

Германската компания „ BioNTech “ съобщи, че предварителното изследване демонстрира, че нейната ваксина работи против, които съгласно специалисти са по-заразни от истинския вариант Covid-19, предава Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
Направените проби демонстрират, че „ антителата на хора, които са получили против дейно обезвреждат основната разновидност на SARS-CoV-2, която се среща в два мощно трансмисивни варианта “, съобщи немската компания, създала имунизацията с американската „ Pfizer “. 
 Може да има закъснение в доставките на имунизацията на BioNTech и Pfizer Може да има закъснение в доставките на имунизацията на BioNTech и Pfizer
BioNTech работи интензивно с колегата си Pfizer да усили производството на имунизацията против ковид, оповестиха създателите на герман...
Припомняме, че преди дни английски академик разяснява, че има огромна въпросителна дали имунизациите против новия ковид SARS-CoV-2 ще работят що се отнася до открит неотдавна. Това сподели професорът по медицина в Оксфордския университет Джон Бел пред Times Radio. По думите му, имунизациите ще са ефикасни против така наречен английски вид на ковид, само че че не знае дали ще е по този начин против открития в Южна Африка вид 501.V2. Професорът се притеснява, че разновидностите на този вид може да са такива, че антителата, основани с ваксина, да не разпознават вируса. За това обаче няма достоверна научна информация.
Все отново сър Бел изрече догатката си, базирайки се на това, че 501V2 наподобява по-заразен и евентуално това е по този начин, тъй като е мутирал в посока да се „ захваща “ по-лесно за човешките кафези. Професорът уточни, че екип учени от Оксфордския университет изследват детайлностите и предизвести, че даже и да има проблем с имунизациите, те елементарно могат да бъдат модифицирани за няколко седмици – по-точно най-вероятно до 6 седмици.
" Мисля, че е малко евентуално тези разновидности да блокират ваксиналните резултати изцяло ", сподели Джон Бел. Въпреки че има нови разновидности на ковид, до момента няма никакви данни, че някоя от тях прави COVID-19 по-тежка болест. А вестник Metro припомня, че половин век има ефикасни ваксини против вирусни болести като другите типове шарка, макар че тези вируси мутират леко – същото се чака да е и с COVID-19.
 Да напомним още, че модификациите на ковид не са непознати за учените. Още през декември да вземем за пример сподели:
 BioNTech: За 6 седмици можем да създадем ваксина против новата разновидност на ковид BioNTech: За 6 седмици можем да създадем ваксина против новата разновидност на ковид
Германската фармацевтична компания BioNTech може за 6 седмици да изготви ваксина против новия вариант на ковид. Това съобщи генералния...
„ В България този „ нов мутирал вирус “ беше открит още през април. Този вирус беше открит в Националната лаборатория по СПИН, която прави секвениране на разнообразни варианти вируси, още през април от български създатели. В момента този вирус се популяризира в Англия. Те постоянно секвенират вирусите и може да проследят всяка смяна на вируса. Въпросът е дали този вирус е прескочил от Европа към Англия, или може да прескочи назад в Европа “.Той разясни, че коронавирусите са изменчиви и доста постоянно част от генетичната им информация се трансформира. Подчерта също, че тази разновидност я има и в Южна Африка.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР