Германската компания BioNTech е реализирала през 2021 година печалби в

...
Германската компания BioNTech е реализирала през 2021 година печалби в
Коментари Харесай

Печалбата на BioNTech за миналата година е над 10 милиарда евро

Германската компания BioNTech е осъществила през 2021 година облаги в размер на 10,3 милиарда евро - с помощта на нейната РНК-ваксина против ковид. И за 2022 упованията са положителни.

През 2021 година компанията BioNTech е осъществила чиста облага в размер на 10,3 милиарда евро - с помощта на имунизацията против ковид. През 2020 облагата на концерна от Майнц беше в размер на 15,2 милиона евро. Оборотът е скочил от 482 милиона евро до близо 19 милиона евро, излиза наяве от настоящите данни, представени от.

И за 2022 упованията са положителни

През 2021 немската биотехнологична компания достави дружно с американския си сътрудник Pfizer към 2,6 милиарда дози от имунизацията против ковид "Comirnaty " в над 165 страни и райони по света. Шефът на BioNTech Угур Шахин заяви, че "със основаването на първата позволена до приложимост РНК-ваксина " неговата компания е повлияла доста "на здравето и стопанската система в международен мащаб ".

И през актуалната 2022 година компанията от Майнц чака високи облаги. Вече са поръчани близо 2,4 милиарда дози от имунизацията на BioNTech против Ковид-19 - единствено оборотът от тях се пресмята на стойност сред 13 и 17 милиарда евро. Ръководството на концерна има намерение да разгласи на идното общо заседание специфични дивиденти за акционерите в размер на 2 евро за акция, както и благоприятни условия за назад закупуване на акции.

Огромни вложения в научна активност

Невероятният финансов триумф на BioNTech се отразява добре освен на акционерите. И градът Майнц, където е седалището на компанията, профитира от високите данъчни приходи, както и научната сфера. Финансовият шеф на BioNTech Йенс Холщайн разгласи "значителни вложения в нашите действия по проучванията и развиването ". "Възнамеряваме да влагаме в научна активност сред 1,4 и 1,5 милиарда евро, което съставлява покачване с към 50% спрямо миналата година ", разгласи той.

Според Угур Шахин компанията му възнамерява бързо да създаде нови стратегии, измежду които такива за имунни лечения, основани на РНК-технологиите, както и клетъчни лечения. "Същевременно ще влагаме и в другата съществена част от нашата активност - заразните заболявания. Заедно с нашия сътрудник Pfizer желаеме да задвижим напред развиването на имунизациите ни против грип и херпес зостер ". Шахин добави, че BioNTech ще влага интензивно и в региона на регенеративна медицина и автоимунните болести.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР