Германската компания Байонтех, разработила ваксина срещу коронавирус с американския си

...
Германската компания Байонтех, разработила ваксина срещу коронавирус с американския си
Коментари Харесай

BioNTech ще създава ваксина срещу Омикрон за 100 дни

Германската компания " Байонтех ", създала ваксина против ковид с американския си сътрудник " Пфайзер " е подготвена да приспособява лекарството си към разновидността Oмикрон на ковид. Главният изпълнителен шеф и съосновател на фармацевтичната компания Угур Шахин съобщи, че основаването на нова ваксина ще отнеме към 100 дни.

" Ще се нуждаем от нова ваксина, в това няма подозрение. Единственият въпрос е по кое време ще имаме потребност от нея ", съобщи ръководителят на " Байонтех " пред онлайн конгрес. Той съобщи, че компанията ще има потребност от " към 100 дни, с цел да създаде и стартира да доставя " нови ваксини, в случай че се окаже, че актуалните медикаменти против ковид са неефективни против Oмикрон.
Шахин акцентира, че съгласно предварителните данни Омикрон " може да болести имунизирани хора ", само че употребяваните медикаменти могат да предпазят от тежкото протичане на заболяването, предава БГНЕС.
" Очаквахме подобен вирус при започване на идната година. Той пристигна малко по-рано ", сподели основният изпълнителен шеф на " Байонтех ".

На 26 ноември Световната здравна организация (СЗО) отбелязя варианта на ковид B.1.1.529, открит в Южна Африка, с гръцката писмен знак " Омикрон ". Щамът има огромен брой разновидности, някои от които провокират безпокойствие у СЗО. Няколко промени в сходния на шип протеин на вируса могат да затруднят неутрализирането на патогена от антителата и това да повлияе на успеваемостта на имунизациите. Освен това вариантът Омикрон има капацитета да се популяризира по-бързо от другите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР