Германската компания Bayer ще получи одобрение под условие от европейските

...
Германската компания Bayer ще получи одобрение под условие от европейските
Коментари Харесай

Bayer ще получи зелена светлина за придобиването на Monsanto

Германската компания Bayer ще получи утвърждение под изискване от европейските антитръстови органи за покупката на колоса Monsanto за 62,5 милиарда $, твърди Reuters, цитирайки свои източници.

Придобиването, което е една от трите най-големи покупко-продажби в агробизнеса през последните години, ще сътвори компания, която ще има пазарен дял от над една четвърт на пазара на семена и пестициди.

Климатичните промени, мощна конкуренция в износа на зърно и спад на фермерската стопанска система сътвориха предпочитание за консолидация в бранша измежду най-големите играчи. Което пък от своя страна провокира митинги от природозащитни и фермерски групи, обезпокоени от пазарната им мощност.

Bayer към този момент даде обещание да продаде част от новопридобитите активи за 5,9 милиарда евро (7,2 милиарда долара) на BASF, с цел да отговори на част от терзанията на европейските регулатори. Компанията ще продаде и бизнеса с продажба на посеви, още веднъж поради регулаторите, а френската Vilmorin към този момент съобщи, че има интерес.

" Одобряването на това обединение ще сътвори най-голямата компания в агробизнеса в света ", напомни Адриан Беб от групата Friends of the Earth Europe. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР