Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че би приветствала преговори между

...
Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че би приветствала преговори между
Коментари Харесай

Меркел: Ще приветствам преговори между САЩ и Иран

Германската канцлерка Ангела Меркел съобщи, че би приветствала договаряния сред Съединени американски щати и Иран, само че откакто е разговаряла с президентите на двете страни, не счита за реалистично да се чака, че Вашингтон преди този момент ще анулира глобите си против Техеран, съобщи Ройтерс.

"Бих приветствала да се стигне до договаряния сред Съединени американски щати и Иран, само че няма да стане по този начин, че първо всички наказания да бъдат анулирани, а след това да се договаря. Мисля, че това не е реалистично ", съобщи Меркел след среща с иранския президент Хасан Рохани в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации. По-рано Рохани съобщи, че е подготвен да разиска дребни промени, добавки или промени в иранското нуклеарно съглашение от 2015 година, в случай че Съединени американски щати анулират глобите си.

На срещата си с Рохани Меркел е разискала бъдещето на иранското нуклеарно съглашение и ситуацията в района след нападението над саудитски петролни обекти, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС. "Ние, трите европейски страни Англия, Франция и Германия, през вчерашния ден декларирахме, че сме уверени, че Иран носи отговорност за нападението. Разбира се, подбрахме думите си: носи отговорност ", акцентира Меркел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР