Германската канцлерка Ангела Меркел замина днес на тридневно посещение в

...
Германската канцлерка Ангела Меркел замина днес на тридневно посещение в
Коментари Харесай

Меркел замина за Китай

Германската канцлерка Ангела Меркел отпътува през днешния ден на тридневно посещаване в Китай, отдадено основно на икономическите връзки. Възможно е обаче то бъде засенчено от антиправителствените митинги в Хонконг и продължаващата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, съобщи ДПА. Меркел е придружавана от огромна комерсиална делегация.

Визитата ѝ ще стартира със среща на следващия ден с китайския министър председател Ли Къцян. По-късно тя ще бъде посрещната с военни почести пред постройката на Общокитайското заседание на народните представители (парламента) на пекинския площад "Тянанмън " и ще вечеря с президента Си Цзинпин.

Визитата планува пътешестване до един от китайските мегаполиси - Ухан, където канцлерът ще се срещне с представители на деловите среди и локални студенти. Тя ще беседва и с представители на Германско-китайския бизнес конгрес и ще взе участие в Китайско-германския конгрес за разговор, спонсориран от двете държавни управления за разискване на въпроси от съвместен интерес.

Малко преди Меркел да замине за Пекин, водачи на протестното придвижване в Хонконг, сложило Китай под напън, желаеха да се срещнат с нея по време на визитата. Нейният представител Щефен Зайберт обаче сподели, че тя не възнамерява срещи с водачи на митингите. Германски опозиционни партии също приканиха Меркел да заеме ясна позиция против Китай в отбрана на демокрацията в Хонконг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР