Германската канцлерка Ангела Меркел смята за възможно британското напускане на

...
Германската канцлерка Ангела Меркел смята за възможно британското напускане на
Коментари Харесай

Меркел била склонна Брекзит да бъде отложен

Германската канцлерка Ангела Меркел счита за допустимо английското овакантяване на Европейския съюз да бъде отсрочено до началото на 2020 година, съгласно източници на ДПА. Меркел сподели, че изключителната среща на върха на Европейски Съюз на следващия ден ще се концентрира върху така наречен "флекстеншън " (flextension - гъвкаво продължение - б.р.) на датата на английското овакантяване, споделиха пред ДПА участници в срещата й с парламентарната група на нейния Християндемократически съюз.

Европейски Съюз е "в историческа обстановка ", споделила Меркел съгласно тях. Организиран Брекзит - със съглашение - е в полза на Германия, споделила тя. Канцлерката работи с презумпцията, че английските депутати ще одобряват решението, което ще вземат на следващия ден европейските водачи в Брюксел, споделиха немските депутати, взели участие в срещата с нея.

Според френското президентство обаче отсрочване на Брекзит с една година би било прекомерно дълго. Това сподели през днешния ден чиновник от президентството в Париж, представен от Ройтерс. Според него Лондон не би трябвало да договаря за бъдещите връзки с Европейски Съюз, до момента в който Англия остава в съюза.Всяка нова пролонгация на Брекзит, дадена на британците, би трябвало да пази гладката работа на евроинституциите, а останалите 27 страни членки да могат да желаят периодически обзор дали Лондон съблюдава уговорките си да не спъва вземането на решения в Евросъюза, акцентира служителят.

В същото време ирландският министър председател Лио Варадкар, представен от Ройтерс, изрази убеденост, че френският водач е отворен за концепцията на Обединеното кралство да бъде препоръчано продължение на договарянията за Брекзит. "Въпреки писанията в някои вестници, считам, че Франция даже не помисля да наложи несъгласие (върху отсрочка) ", сподели Варадкар пред ирландския парламент.

Според него Макрон обаче желал това да бъде обвързано със строги условия: в случай че напуща, Лондон да не се меси във образуването на Общата селскостопанска политика на Европейски Съюз, на бюджета на съюза и в избирането на новия ръководител на Европейската комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР