Германската канцлерка Ангела Меркел се срещна с американския президент Джо

...
Германската канцлерка Ангела Меркел се срещна с американския президент Джо
Коментари Харесай

Меркел обясни на Байдън позицията си за Северен поток 2

Германската канцлерка Ангела Меркел се срещна с американския президент Джо Байдън в коридорите на срещата на ръководителите на страните членки на Г-7, като е разискала в резюме с него плана за газопровод " Северен поток 2 ".

" Знаете, че се водят договаряния с американското държавно управление и специалисти от федералното държавно управление. Смятам, че сме на прав път , от значително значение и за двете ни страни е това Украйна да продължи да е сътрудник в преноса на природен газ ", сподели тя пред кореспонденти, представена от " Новости ".
 Карнеги Европа:
Карнеги Европа: " Северен поток 2 " е ахилесовата пета на Германия и Европейски Съюз

Ако Европейски Съюз желае да е световна мощ, би трябвало да спре да е игрална площадка за Русия и Китай

Двамата ръководители са разискали идните и са обменили отзиви по отношение на срещата на високо ниво на НАТО и " по въпроса за Афганистан ".

" Също по този начин скоро ще имаме опция да поговорим малко по-дълго ", добави Меркел.

" Северен поток 2 " планува построяването на две тръби с общ потенциал 55 милиарда куб. метра газ годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия.
 Конгресмени републиканци приканиха за строги наказания против „ Северен поток 2 “
Конгресмени републиканци приканиха за строги наказания против „ Северен поток 2 “

Проектът да бъде спрян…

На плана се опълчва Украйна, която се опасява да не загуби доходи от преноса на съветски газ, както и Съединени американски щати, които интензивно стартират своя полутечен природен газ в Европейски Съюз. През декември 2019 година Вашингтон наложи наказания на компании, участващи в плана. Полагането на газопровода беше обновено година по-късно.

Строителството е към довеждане докрай - предходната седмица стана известно, че полагането на едната тръба е механически приключено и стартира работа по пълненето ѝ с газ. Втората тръба може да бъде завършеан за месец и половина до два месеца.

Германия постоянно се е застъпвала за завършването на " Северен поток 2 " и е отхвърляла едностранните екстериториални наказания на Съединени американски щати.
 Зеленски назова
Зеленски назова " Северен поток 2 " коз на Русия

" Всичко това се прави, с цел да няма Украйна идващ контракт "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР