Германската канцлерка Ангела Меркел опроверга твърденията, според които тя стигнала

...
Германската канцлерка Ангела Меркел опроверга твърденията, според които тя стигнала
Коментари Харесай

Меркел опроверга слухове, че е недоволна от партийната си наследничка

Германската канцлерка Ангела Меркел опроверга изказванията, съгласно които тя стигнала до заключението, че лидерката на Християндемократически съюз /ХДС/ Анегрет Крамп-Каренбауер не е годна да ръководи страната, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

През декември предходната година Меркел съобщи, че няма да се кандидатира за пети мандат като канцлер и съобщи лидерския пост в ХДС на Крамп-Каренбауер. Управляващите консерватори обаче не възвърнаха позициите си в изследванията на публичното мнение и на евроизборите в неделя означиха най-лошия резултат на избори от Втората международна война насам. Въпреки, че консервативният блок излезе преди всичко на евроизборите с 28,9 на 100, това е сериозен спад спрямо резултата от 35,4 на 100 преди четири години.

Крамп-Каренбауер не се радваше на равен старт. Неотдавна тя направи гаф с отговора на оповестено тъкмо преди евроизборите видео в ЮТюб, критикуващо нейната партия.

Както заяви през вчерашния ден организация Блумбърг, базирайки се на анонимни източници, Меркел е решила, че лидерката на ХДС не е подобаваща за канцлер.

" Мога единствено да кажа, че това са нелепости ", отговори Меркел. " Всички, които познавам в ХДС, пазят свободата на изложение като фундаментално право. Няма никакви подозрения в това ", акцентира канцлерката.

Критиците на Крамп-Каренбауер я упрекнаха, че слага под подозрение свободата на словото онлайн, откакто тя съпостави оповестеното в ЮТюб видео с печатните медии и попита какво ще стане, в случай че редактори на вестници насочат апел да не се гласоподава за някоя партия тъкмо преди изборите, напомня АП.

По-късно Крамп-Каренбауер отхвърли да желае контрол над изразяването на отзиви онлайн, напомня ДПА.

Други водачи на ХДС също застанаха зад партийната лидерка. " Смятам за плашещо озверяването на езика в ЮТюб, само че и в обществени канали като Туитър и Facebook ", съобщи пред в. " Райнише пост " Карстен Майер-Хедер, водач на Християндемократическия съюз в Бремен.

 

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР