Германската канцлерка Ангела Меркел обяви, че вижда причини за предпазлив

...
Германската канцлерка Ангела Меркел обяви, че вижда причини за предпазлив
Коментари Харесай

Кривата се изправя - Меркел вижда поводи за предпазлив оптимизъм

Германската канцлерка Ангела Меркел разгласи, че вижда " аргументи за внимателен оптимизъм " по отношение на изхода от рецесията с ковид в страната, съобщи ДПА.

" Кривата на епидемията към този момент се изправя ", сподели тя след среща в Берлин на спешния щаб на държавното управление. Нови ограничавания не са нужни, означи Меркел, само че прикани популацията да съблюдава въведените към този момент защитни мерки и да не изпада в равнодушие, изключително по време на идния Великден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Великден ще се окаже кръстопът, съобщи на собствен ред здравният министър Йенс Шпан. " Ако запазим дисциплината през уикенда, едно поетапно завръщане към нормалност ще стане по-вероятно. Ако обаче станем нехайни, нараства вероятността от разширение на рестриктивните мерки ", уточни той.

Действащите сега ограничения работят, регистрират от спешния щаб. При 110 000 инфектирани в Германия, 50 000 към този момент са оздравели, само че страната е още надалеч от разхлабване на рестрикциите за фестивали, клубове и други многолюдни събирания.

Шпан посочиа, че сега на интензивни грижи в немските лечебни заведения има 3000 души с Ковид-19, като над 10 000 интензивни кревати към момента са свободни.
Германското министерство на отбраната съобщи, че ще изпрати 60 мобилни респиратори на английските лечебни заведения. Пратката към този момент е утвърдена от министърката на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер. Берлин не желае възнаграждение за апаратите, нужни за най-тежко болните от ковид, които във Англия внезапно нарастват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР