Германската индустрия е намалила с 40% емисиите на CO2 в

...
Германската индустрия е намалила с 40% емисиите на CO2 в
Коментари Харесай

Германия има план да намали CO2 с 65% до 2030 г.

Германската промишленост е понижила с 40% излъчванията на CO2 в атмосферата спрямо 90-те години на предишния век, регистрира изследване на националната организация по околна среда, написа в блога си икономическият публицист Апостол Апостолов. На годишна база спадът е с 10%. Страната си е сложила за цел до края на десетилетието да редуцира излъчванията с 65%.

" Въпреки общото понижаване на потреблението на сила, изключително в индустрията, увеличението на излъчванията, дължащо се на увеличеното потребление на въглища и лигнитни въглища в енергийната промишленост от лятото на предходната година, е ясно ", акцентира Дирк Меснер, началник на Umweltbundesamt, представен от радио BusinessAM.

В отчета на организацията (Umweltbundesamt) се споделя, че през миналата година са създадени 746 милиона тона парникови газове или с 1.9 по-малко съпоставяне с миналата година. Това се дължи на по-малкото работещи предприятия, обхванати от газовата рецесия и замяната на локално създадените първични материали с импорт. Отбелязва се още, че растеж на отделените излъчвания има в електроенергийния бранш и превоза. Тези секторни резултати по никакъв начин не се харесват на екологичните организации, които още веднъж имат мотив да заявят, че отделените излъчвания CO2 в превоза и следваните политики не дават отговор на задачите заложени в немския народен закон за климата. В допълнение критиците настояват, че немският министър на превоза Фолкер Висинг не е положил задоволително старания през последната година.

Екологичните сдружения подлагат на рецензия и незадоволително положените старания за понижаване на парниковите излъчвания в строителния бранш. В изследването се показва, че от позиция на секторите – най-голямо нарастване на отделените излъчвания през 2022 година има в енергетиката. Като причина се показва потреблението въглищните централи, с цел да се компенсира пониженото произвеждане на електрическа енергия от газовите и АЕЦ.

Като рекомендации в доклада  на организацията (Umweltbundesamt) се показва, с цел да реализира CO2 политиката, до края на десетилетието страната би трябвало тройно да усили каузи на ВЕИ мощностите в производството. През предходната година едвам 20.4% от общото ползване на сила е било от „ зелени “ мощности, а до 2030 година

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР