Германската индустриално производство неочаквано спадна през април, продължавайки поредицата от

...
Германската индустриално производство неочаквано спадна през април, продължавайки поредицата от
Коментари Харесай

Лошите новини за германската индустрия продължават

Германската индустриално произвеждане ненадейно спадна през април, продължавайки поредицата от неприятни вести за най-голямата стопанска система в Европа.

Спадът от 1% в производството, дружно с шоковия спад на фабричните поръчки, разгласен по-рано тази седмица, демонстрира невисок ритъм на напредък при започване на второто тримесечие. Износът понижава с 0.3% през април, а в прилежаща Франция индустриалното произвеждане също спада.

Серията от слаби данни в еврозоната демонстрира, че по-бавният напредък е новото обикновено. Продължаващата уязвимост даже в най-голямата стопанска система в района, подчертана от 4 месеца на намаляващи индустриални поръчки, ще хвърли сянка върху решаващата среща на Европейската централна банка идната седмица, когато банкерите възнамеряват да обсъдят бъдещето на програмата за стимулиране.

Водещите фигури в ЕЦБ признаха, че растежът е намалял, обвинявайки краткотрайни фактори, несигурността към комерсиалния протекционизъм и неустойчивия ритъм на напредък през предходната година.

Макар че месечните данни могат да бъдат променливи, спадът в немското произвеждане не е изолиран случай. Фабричните поръчки се намалиха с 2.5% през април, а мярката за интензивността на частния бранш в еврозоната спадна през май.

Министерството на стопанската система съобщи, че времето на формалните празници е засегнало производството през април, въпреки да признава, че вероятностите за напредък на промишлеността са се охладили.

Давайки известна вяра на немската стопанска система, Commerzbank разгласи, че нейният ранен знак се покачва през май, частично заради скорошната уязвимост на еврото. Това е добра вест за стопанска система като немската, която мощно разчита на износа. Показателите на банката сочат, че актуалното леко закъснение би трябвало да продължи " малко по-дълго, само че не е краят на възходящото придвижване ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР