Германската индустриален концерн Robert Bosch отчита над €2 милиарда нетни

...
Германската индустриален концерн Robert Bosch отчита над €2 милиарда нетни
Коментари Харесай

Продажбите на Robert Bosch в България и Румъния достигат €2 милиарда

Германската промишлен тръст Robert Bosch регистрира над €2 милиарда чисти продажби в България и Румъния за предходната година, както и с 12% нарастване на сътрудниците, които към този момент са близо 10 000. Това съобщи пред SeeNews вицепрезидентът на Bosch Group за Румъния и България и ръководещ шеф на Robert Bosch SRL - Михай Болдияр.

" Всички бизнес браншове се показаха доста добре, с двуцифрен растеж и постигнахме почти 600 милиона евро продажби на трети страни. Видях, че сцеплението, което получихме през последните години, продължи през 2022 година, която беше добра година за Bosch в в района и като цяло в целия свят ", разяснява Болдияр в изявление за SeeNews по време на скорошно събитие на Bosch България.

Само в България консолидираните продажби на компанията възлизат на 576 милиона лв. през 2022 година, което е с 57% повече спрямо миналата година, съгласно настрана изказване, оповестено от компанията. Служителите на Bosch у нас се усилват с 24% на годишна база до 850, с над 630 експерти в научноизследователската и развойна активност (R&D). Растежът се движи от всички подразделения, както и от напъните на звената за научноизследователска и развойна активност и софтуерните инженери.
 Концернът Robert Bosch се преструктурира, отделя бизнеса си в областта на колите
Концернът Robert Bosch се преструктурира, отделя бизнеса си в областта на колите

Очакванията са за междинен растеж на годишните доходи от 6%

Bosch има два инженерни центъра в района - в София, България и в Клуж, Румъния, образувайки R&D клъстер с център в Будапеща, Унгария. Групата възнамерява да се концентрира върху по-нататъшното развиване на тази конструкция за научноизследователска и развойна активност, както и на своите софтуерни и хардуерни отдели, защото вижда, че има добър капацитет в района.

Инженерният център на компанията в София се разшири до близо 600 чиновници от 100 за пет години и сега работи по над 60 интернационалните плана, свързани с автомобилните технологии.

Пазарът на авто програмен продукт се преглежда като дирек за предстоящ напредък, като центърът в София уголемява активността си към разнообразни типове транспортни средства, в това число коли, мотоциклети, камиони и електрически колела, споделиха от Бош България. След първична инвестиция от съвсем 9 милиона лв. за основаване на инженеринг център през 2019 година, предходната година компанията влага още 6 милиона лв. в съоръжение, програмен продукт, хардуер и интериор на центъра.

" Тази година стартира с по-ниска скорост от предходните. Виждам 2023-а като година, в която бизнесът ще се стабилизира. Това обаче не е бързият напредък, който постигнахме през последната година. Очевидно е, тъй като спечелихме пазар дял във всички съответни подразделения и всички съответни браншове. Говоря за автомобилостроене, електрически принадлежности, домакински комфорт или строителни технологии. И откакто постигнете избран пазарен дял и избран размер, би трябвало да имате интервал на консолидация. Освен това, търсенето на пазара не е толкоз мощно, колкото преди ", споделя Болдияр.

По отношение на вложенията, немската компания е отделила €18 милиона за интервенциите си в България и Румъния през 2022 година В Европа Bosch възнамерява да влага €200 милиона в нов цех за термопомпи в Полша, който би трябвало да достави първите си артикули след две години. Освен това, към €1 милиард ще бъдат вложени в разширение на производството на термопомпи в Полша и Германия през идващите няколко години.

Болдияр обобщава, че компанията би трябвало да се концентрира върху продажбите, научноизследователската и развойната активност, личния състав и стабилизирането на бизнеса си в Румъния и България.
 Българските Efemarai и QuarkXR ще развиват бизнеса на Bosch
Две български ИТ компании ще развиват бизнеса на Bosch

Германският тръст влага €10 милиарда в цифровизация
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР