Германската икономика ще се изправи пред трагедия в пет действия

...
Германската икономика ще се изправи пред трагедия в пет действия
Коментари Харесай

Прогнозират трагедия в 5 действия за икономиката на Германия

Германската стопанска система ще се изправи пред " покруса в пет дейности " на фона на енергийната рецесия. Тази прогноза направи немското списание Der Spiegel.

В обявата се приказва, че към този момент е почнало прекъсване на работата на предприятия и понижаване на потреблението, което води до икономическа рецесия, която може да отслаби страната за дълго време. " Въпросът към този момент не е дали ще се развихри рецесия. Въпросът е какъв брой страшна ще бъде тя и какъв брой дълго ще продължи.

Това е " покруса в пет дейности ", която започна с шока от високите цени на енергоносителите, написа създателят на материала. В публикацията се отбелязва, че в някои райони на страната нараства суматоха, а ръководителите на концерни и профсъюзните водачи към този момент не крият паниката си по отношение на икономическото бъдеще на компаниите.

Под въздействието на шоковите цени на енергоносителите попаднаха първо производителите на хартия, изкуствени торове и стомана - изключително тези, които са мощно подвластни от електричество и природен газ, бяха подложени на този потрес, се споделя в материала.

Изброените типове предприятия  " придвижват " покачването на цените към останалите стопански браншове, което съгласно Der Spiegel, стана " третото деяние на нещастието " в стопанската система.

Потребителите, принудени да пестят, с цел да могат да заплащат ненадейно и бързо покачващите се сметки за електричество и газ, също са мощно наранени. " И тогава завесата се подвига пред " четвъртото деяние на нещастието ", която общо взето има всички признаци на икономическа злополука - потребителските настроения в никакъв случай не са били толкоз неприятни в историята на Федералната република ", продължава създателят на обявата.

" Петото деяние на нещастието " е рецесията. " И наподобява, че в доста близко бъдеще страната ще се " потопи " в нея изцяло ", предвижда немското издание.

Малко по-рано специалисти предвидиха стопански проблеми за Германия свързани с Китай, чието икономическо развиване се забавя. А Китай е един от главните търговски сътрудници на Германия, който през предходната година е закупил немски артикули на обща стойност към 100 милиарда евро, най-вече коли, здравно съоръжение, химикали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР