Германската икономика изпадна в рецесия, след като второ поредно тримесечие

...
Германската икономика изпадна в рецесия, след като второ поредно тримесечие
Коментари Харесай

Твърда тенденция: Германската икономика е в рецесия

Германската стопанска система изпадна в криза, откакто второ следващо тримесечие бе регистриран спад на брутния вътрешен артикул.

Според публични данни на националната статическа организация най-голямата европейска стопанска система се е свила с 0,3% през първите три месеца на 2023 година Преди това през последните три месеца на 2022 година Брутният вътрешен продукт на Германия се сви с 0,5%q m,eodld Iehd.

Германия, която от дълго време е мощно подвластна от вноса на сила от Русия, е изключително уязвима след съветската военна инвазия в Украйна. Причинената висока инфлация е било усетено изключително мощно от потребителите през първото тримесечие на 2023 година и те са лимитирали разноските си за артикули като храна и облекла, показват анализатори.

Спадът на Брутният вътрешен продукт в Германия през първото тримесечие на 2023 година се случи, откакто първичната прогноза бе за нула % напредък и вяра за отбягване на рецесията.

Изпадането на немската стопанска система в криза е изключително тревожно за българския бизнес, защото Германия е главен търговски сътрудник на България.

Към този миг обаче рецесията е по-слаба от някои ранни прогнози, с помощта на мекото зимно време и облекчаването на проблемите във веригата за доставки след ковид-пандемията “, разяснява Карстен Бржески, началник на отдел „ Макро “ в банка ING. Към момента индикаторите допускат, че спадът на немската стопанска система ще продължи да бъде също толкоз слаб и през второто тримесечие на 2023 година

Последната криза в Германия настъпи, когато пандемията от Covid обхвана Европа при започване на 2020 година и накара държавните управления дейно да затворят огромни елементи от стопанската система.

Етикети: Германияикономикарецесия
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР