Германската група Knauf ще инвестира над 200 милиона евро в

...
Германската група Knauf ще инвестира над 200 милиона евро в
Коментари Харесай

Германската Knauf инвестира €200 милиона в два нови завода в Румъния

Германската група Knauf ще влага над 200 милиона евро в две заводи, централна Румъния. Те ще се намират в окръзите Муреш и Клуж.

В окръг Муреш Knauf ще влага 135 милиона евро във фабрика за изолационни материали. Инвестицията се състои в възобновяване на закупена от компанията фабрика. Новото индустриално оборудване би трябвало да бъде готово през 2024 година и ще обезпечи годишно произвеждане от над 75 000 тона минерална вата. Освен за вътрешния пазар, фабриката ще създава и за експорт на пазарите в Централна и Източна Европа.

Knauf закупи фабриката за минерална стъклена вата през март тази година и към този момент е вложила 4 милиона евро в модернизацията на индустриалната база.
 Снимка 590772
Източник:

Освен това групата възнамерява да влага 76 милиона евро в построяването на фабрика за гипсокартон и железни профили в Хуедин (Клуж). Строителството на фабриката там ще стартира през 2023 година, а производството ще стартира през втората половина на 2024 година и ще бъдат разкрити 100 работни места. Половината от продукцията в планувана за вътрешния пазар, а останалата част е предопределена за експорт в близки страни като Унгария, Сърбия и Молдова.

Очаква се общата инвестиция в двете заводи да разкрие над 200 работни места.

Knauf Insulation е част от немската Knauf Group. За групата работят над 40 000 души в международен мащаб, в над 300 заводи. Годишните продажби възлизат на над 12,5 милиарда евро.

Групата има локални компании Knauf Insulation Romania и Knauf Gips.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР