Германската футболна федерация се дистанцира от крайнодясната партия Алтернатива за

...
Германската футболна федерация се дистанцира от крайнодясната партия Алтернатива за
Коментари Харесай

Германската федерация се дистанцира от крайнодясна партия

Германската футболна федерация се дистанцира от крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ след похвалата за концепцията за връщане на капитанската лента на националния отбор към държавните цветове на страната, написа организация ДПА.

По време на Световното състезание в Катар Международната федерация (ФИФА) забрани на капитана на представителния тим на Германия Мануел Нойер да носи лента в цветовете на дъгата, знак на поддръжката към разликите и разнообразието, а новият шеф на националния отбор Руди Фьолер съобщи пред вестник „ Билд “, че завръщане към националните цветове би „ успокоило малко обстановката “.

Отборът на Германия ще се изправи против Перу на 25 март и против Белгия три дни по-късно в Кьолн в другарски футболни срещи.

„ Благодаря, Руди! Най-после! “, написаха от „ Алтернатива за Германия “ в обществената мрежа Туитър, публикувайки фотография на някогашния нападател и треньор на Германия с сумите „ Черното, аленото и златното се завръщат. Има единствено един Руди Фьолер “.

От Германската футболна централа обаче не одобриха добре тази обява. „ Федерацията и нейните представители няма да разрешат да бъдат употребявани от „ Алтернатива за Германия “ по отношение на полемиката за капитанската лента. Независимо от дизайна на лентата, за нас черното, аленото и златното са знак на демократичните полезности, на разнообразието, уважението и общността. А не на отхвърлянето и нетолерантността “, обявиха от федерацията пред ДПА.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР