Германската федерална морска и хидрографска агенция (BSH) заяви в петък,

...
Германската федерална морска и хидрографска агенция (BSH) заяви в петък,
Коментари Харесай

Германия реши: Строителството на Северен поток 2 може незабавно да продължи

Германската федерална морска и хидрографска организация (BSH) съобщи в петък, че строителството на противоречивия газопровод " Северен поток 2 " може да стартира неотложно , оповестява " Дойче веле ".

Изявление на организацията дава утвърждение за работа в немски води, отменяйки решението, че работата може да стартира още веднъж през май .

Местните медии обаче обявиха, че рестартирането към момента може да бъде отсрочено посредством правни дейности от екологични групи , защото останалият сектор от тръбопровода минава до предпазена зона за птици .

Строителните действия са лимитирани до най-много 30, като всяка фаза от тях би трябвало да бъде последвана от 14-дневна отмора.
 Дания възобновява
Дания възобновява " Северен поток 2 " от 15 януари

Датска компания се отхвърли от присъединяване поради Съединени американски щати

Изграждането на газопровода в Балтийско море , за който се оповестява, че е приключен на повече от 90% , бе спряно предходната година, откакто Съединени американски щати постановиха наказания, решение, което бе подложено на критика както от Германия, по този начин и от Европейския съюз .

Вашингтон съобщи, че тръбопроводът ще заплаши сигурността на Европейски Съюз посредством увеличение на зависимостта на блока от Русия, до момента в който Берлин упорства, че ще сътвори директни и сигурни енергийни доставки.

Работата на датския остров Борнхолм, където работеха два швейцарски плавателни съда, спря вследствие на опасността от наказания.

По-късно съветската компания, стояща зад плана, настоя, че ще продължи плана сама, а в петък нейният транспортен съд за полагане на тръби " Фортуна " дойде в Балтийско море край Росток.
 Германия не се интересува от Съединени американски щати за
Германия не се интересува от Съединени американски щати за " Северен поток 2 "

За Маас е достатъчно Берлин и Вашинготн да са в едно стратегическо и геополитичексо поле

Датските управляващи обявиха в петък, че би трябвало да извършат подготвителна работа и проби благодарение на кораба .

По-рано този месец американските депутати се съгласиха да удължат глобите по " Северен поток 2 ", тъкмо както Москва даде обещание да рестартира строителството.

Консорциумът, управителен от Газпром за " Северен поток 2 ", споделя, че 2300 километра от тръбопровода към този момент са приключени . Трябва да бъдат приключени още 150 километра, множеството от които са в датски води .

" Северен потоП 2 " - газовата война за Европа

Поставено на пауза в продължение на съвсем година, построяването на газопровода " Северен поток 2 ", свързващ Русия и Германия, бе възобновено през декември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР