Германската фармацевтична и химическа компания Байер се сля с американската

...
Германската фармацевтична и химическа компания Байер се сля с американската
Коментари Харесай

Мегасделка за 63 млрд. долара: „Байер” и „Монсанто” се сляха

Германската фармацевтична и химическа компания " Байер " се сля с американската агрохимическа корпорация " Монсанто ", създавайки агрохимически колос с високи упоритости да изхранва света, само че хокан от природозащитници. Това осведомят международните организации.

Сливането е за 63 милиарда $.

" Ние ще бъдем в по-добра позиция да оказваме помощ на фермерите по света да отглеждат по-здравословна и налична храна по резистентен метод ", разгласи в известие генералният шеф на " Байер " Вернер Бауман.

Германската компания ще заплати на акционерите на " Монсанто " по 128 $ на акция.

Но обединените интервенции нямат да стартират, до момента в който " Байер " не отстъпи налични действия със семена и пестициди на конкурентната компания BASF. Отстъпките са контрактувани при дълги договаряния сред управляващите във Вашингтон и Брюксел.

Предвижданията са, че на планетата към 2050 година ще живеят към 10 милиарда души, което значи, че ще е нужна повече храна на същата обработваема земя. Компаниите имат вяра, че изхранването на популацията най-добре може да се реализира с технологии, отхвърляни от зелени организации и политици поради генномодифицираните храни, химикалите и пестицидите.

Докато Бауман даде обещание бракът сред двете компании да " сътвори забележителна стойност " за акционерите, той добави, че " задачите ни за резистентност са толкоз значими за нас, колкото и финансовите ни цели ".

Германският бизнес ежедневник " Ханделсблат " попита " дали " Байер " е задоволително мощен да направи разделянето ".

" От една страна е бизнес нуждата да се създадат колкото е допустимо повече пари със отбрана на растения и семена с химикали, както вложителите упорстват. От друга страна " Байер " би трябвало да завоюва доверието на обществото, че е песимистичен за индустриалното земеделие ", отбелязва вестникът.

Сделката сред двете компании основава световен колос със 115 000 чиновници и годишни доходи от 45 милиарда евро (53 милиарда долара).

Властите принудиха " Байер " да продава семена и агрохимически бизнес с доходи от 2,2 милиарда евро на година на съперника BASF преди да разрешат сливането.

Продукти на " Монсанто " като Roundup, които са с глифозат и семена като Dekalb и De Ruiter ще останат без смяна след сливането.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР